Ødelagt av alkohol, rehabilitert av Kristus

11/05/2011

Ødelagt av alkohol, rehabilitert av Kristus

Løsgjengeren Charles vidunderlige omvendelse fra å være et håpløst tilfelle til et respektabelt menneske, er et tydelig bevis på at Jesus frelser fullstendig fra fornedrelse. I ti år sto denne staute skikkelsen blant oss med en himmelsk glans over ansiktet og fortalte om hvordan han hadde funnet Jesus og var befridd fra et nedverdigende liv i synd.

Han elsket å begynne sitt vitnesbyrd med ordene: ”Jesus frelser syndere!” Det var nemlig den sangen en gruppe fra menigheten sang på et friluftsmøte den dagen Charlie hadde brukt opp alle pengene sine på sprit og landet rett foran dem, da han ble sparket ut av baren.

Charlie vokste opp i en velstående familie, og hadde alle muligheter til å lykkes i livet. Men han begynte å drikke da han bare var seksten år gammel, og allerede i tjue års alderen var han blitt en alkoholiker og var kommet i konflikt med loven. Han forfalsket sjekker og verdipapirer for tusenvis av kroner. Da dette ble oppdaget, prøvde han å ta livet sitt, men faren hindret det ved å rive geværet ut av hendene hans.

Et vanskelig liv

Omsider grep hans far til en siste utvei - å sende ham til slektninger i utlandet i håp om at det kunne hjelpe å komme i andre omgivelser. Han slo seg ikke til ro der heller, men reiste straks videre til Australia og derfra til USA. Han hadde lovt kona mange ganger at han ville leve et bedre liv, men synden hadde ham bundet, og djevelen brukte ham som kasteball, så han til slutt ikke kunne se barna i øynene.

Han seilte en tid i langfart på gamle treskonnerter, men også her skapte hans uberegnelige natur vanskeligheter. Hver gang han hadde drukket litt, ble han helt vill, og han ville bare sloss og lage bråk.  Han fortalte selv: ”Da jeg ble ustyrlig ombord, kunne de binde meg med lenker og holde meg innesperret under dekk i en hel måned. Der nede prøvde jeg å si til meg selv: ”Det finnes ingen Gud.” Samtidig ba jeg Gud om å ta mitt liv — dersom han fantes. Jeg oppfordret ham til å slå meg i hjel. Men Gud var barmhjertig og gjorde det ikke. Han tillot heller ikke djevelen å gjøre det. Jeg forliste flere ganger, og jeg var dødssyk, men Gud ønsket å frelse min sjel.”

Charlie var uønsket i USA da han kom dit. Han holdt til i Bowery distriktet i New York og på Barbarykysten i San Francisco sammen med menn og kvinner som var forfalne. Han var kjent av politiet helt fra Canada til Mexico som ”drukkenbolten” Charlie, og navnet hans ble et skjellsord i miljøet.

Under den spansk-amerikanske krigen lot han seg verve i hæren, men da han truet en offiser, ble han fengslet i Manilla og senere sendt til Alcatraz. ”Men”, sa han, ”fengslene, tukthusene, straffearbeidet og isolatcellen kunne ikke forandre meg. Jeg lå i cellen og telte naglene i stålkonstruksjonen mens jeg dunket hodet mot jerngitteret.”

Et nødrop lød ofte fra hjertets dyp: ”… Er det ingen utvei? Er det ikke noe håp?” Der i ensomheten i fengslet tenkte han på kona og barna, og den sorgen som han hadde ført over dem. Samvittigheten fordømte ham.

Da Charlie hadde sonet sine tre år, ble han sluppet ut med fem dollar i lommen. Han tenkte at han ville være kvitt trangen etter alkohol når han slapp ut. I tre lange år hadde han ikke smakt en dråpe. Hadde fengselsoppholdet forandret ham? Dessverre! - før det var gått seks timer, var han tilbake på de samme steder som før. Spritdjevelen raste i ham, og snart var fem dollar brukt opp. Den gamle trangen var der fremdeles. Så snart han fikk øye på en bar, grep en uimotståelig trang etter alkohol tak i ham, og han klarte ikke å stå imot.

 Han forteller:”… Jeg tror jeg må ha vært en av de mest demonbesatte mennesker som noen gang har gått på gatene på Vestkysten. Hadde jeg ikke kommet i kontakt med evangeliet om Jesus Kristus, ville jeg ha gått evig fortapt, enten drept av bøddeler eller ved å begå selvmord. Da jeg gikk over en bro, pleide jeg å se ned i elven og si: ”…Den dagen jeg ikke holder ut lenger, vil jeg gjøre slutt på alt sammen.” Men mellom meg og graven, kom Guds sendebud som forkynte det glade budskapet.

Introdusert til Jesus

Jeg var nesten femti år gammel da jeg fikk høre om Jesus. Barbeint og uten skjorte gikk jeg i rennesteinen og søkte i avfallsdunkene etter noe å spise. Øynene mine var blodsprengt og ansiktet var opphovnet. Jeg var blitt sparket ut av baren - ut fra «helvetesbulen», som den ble kalt etter at de hadde tatt skjorten og skoene mine som betaling for whisky og kokain som jeg hadde fått.

Jeg takker Gud for at han ikke gjør forskjell på folk! I årevis har jeg nå stått og vitnet på de samme steder hvor politiet tidligere satte håndjern på meg. De dro meg gjennom gaten mens blodet strømmet ned fra ansiktet, og klærne hang som filler på kroppen. Folk pleidde å stå og gjøre narr av meg når jeg halvnaken ble kastet inn i politibilen og sperret inne, for så å bli sendt videre på straffearbeid.

Gud hadde ”menneskefiskere” der jeg vanket -  omsorgspersoner som gikk ut i slummen og samlet folk for å fortelle dem om Jesus. Det var det samme for dem om solen skinte eller om det regnet, slik det gjorde den kvelden jeg ble sparket ut av baren. Gud har lykkeligvis noen som trofast forkynner budskapet om Jesus.

Det er ikke mange som dukker opp på et friluftsmøte på den måten jeg gjorde. En vertshuseier på godt over hundre kilo kastet meg ut gjennom døren, og jeg snublet ut på det skitne fortauet. Folk lo av meg da de så det som skjedde, men jeg reiste meg opp og bante vei gjennom mengden for å få se nærmere på de som fortalte om Jesus.

”Er det mulig,” sa jeg til meg selv, ”at Jesus vil frelse en synder som meg - en forbryter?”

De sa til meg at Jesus fremdeles kaller på mennesker uten å gjøre forskjell på folk, og at det ennå var plass for navnet mitt i Livets bok. De fortalte at også jeg kunne komme til Jesus. Jeg ble med til deres møtelokale, og siden jeg var så sterkt beruset, så forkommen og svak at jeg nesten ikke kunne gå, snublet jeg inn gjennom døren og falt ned på gulvet. Det var på denne måten ”gamle Charlie” kom inn på et møte for første gang. Å, hvor velsignet det var! De kastet meg ikke ut igjen. Jeg var blitt sparket ut av baren, og priset være Gud — rett i Jesu armer!

Jeg var overstadig beruset. Jeg satt bak i lokalet, og den allmektige Gud arbeidet med min sjel. Jeg fikk høre vitnesbyrd av alkoholikere som var blitt frelst, og jeg hørte evangeliet om Jesus Kristus forkynt i den Hellige Ånds kraft. For første gang i mitt liv forsto jeg at det var håp for meg.”

Den kvelden hørte ”drankeren Charlie” om hvordan man kan bli frigjort fra syndens makt. Han fikk høre at Guds kraft kunne omskape et menneske. Det hjalp ikke å forandre seg selv eller å ta gode beslutninger, men at Jesus Kristus hadde makt til å frelse fra synd. Han hørte gjenfødte menn og kvinner vitne om Guds kraft til å løse alle Satans lenker, og bevare dem i samfunn med Gud.

Etter møtet gikk noen bort til ham. Han satt der barbent, uten skjorte. Trøyen var festet i halsen med en sikkerhetsnål. I månedsvis hadde han drukket kontinuerlig, og hadde lagt seg til å sove i bakgårdene som en hund. Slik var tilstanden for den drikkfeldige Charlie da de kom og spurte med tårer i øynene: ”…Får vi lov til å be for deg?”

”…De slapp å dra meg fram til alterbenken den kvelden — jeg sprang fram. Jeg hadde ikke felt en tåre på mange år, men den kvelden gråt jeg, og jeg ba fra dypet av mitt hjerte: Forbarm deg, - forbarm deg, Herre Jesus, du Davids Sønn, forbarm deg over meg! — og Gud for Kristi skyld ble mange års syndebyrde løftet av meg og jeg ble satt fri. Jeg ble født inn i Guds rike!

Befridd!

Jeg hadde vært bundet av alkohol i over tretti år, men i løpet av et øyeblikk ble jeg satt fri. Det var ingen makt på jorden som kunne løse de lenker som hadde bundet meg, men da Jesus kom inn, måtte den onde og hans hær forlate meg. Jesus tok bort forbannelsen fra mitt ødelagte liv. Jeg våknet neste morgen uten en dollar i lommen, men ære være Gud, jeg hadde Jesus i hjertet.”

Det som fengselet, lenkene og straffearbeidet ikke maktet, det gjorde Jesu blod — det skapte en gentleman av ”gamle Charlie”. Fra første stund kunne han motstå all synd i denne verden.

”…Neste morgen klokken fem var jeg ute på gaten. Jeg hadde ingen penger, ikke arbeid, ikke noe sted å gå, men jeg gikk ikke til skjenkestuene. Døren til barene var vid åpen, men jeg gikk ned til havnen, lengst ute på kaien, der store skip ble fortøyd. Der lå jeg på kne og priste Gud fordi jeg hadde gått gjennom hele gaten fra ende til annen uten noen som helst trang etter brennevin.

 

Jeg gikk en dag nedover gaten og møtte en politimann. Han kom regelmessig for å sjekke meg som var en tvilsom person. Jeg måtte alltid avlegge regnskap for hvor jeg hadde tilbrakt natten og hva jeg hadde gjort. I årevis skalv jeg som et menneskevrak  for denne lovens håndhever, men den dagen så jeg ham like inn i ansiktet – jeg var fillet, men jeg hadde Guds fred i hjertet. Han sa: ”Hvor var du i går kveld?” Jeg svarte: ”Jeg var på møte i menigheten Apostoliske Tro. Jeg har ikke drukket i dag”. ”Hvor har du vært nå?”, spurte han.

”Jeg har vært nede på kaien og bedt til Gud”. Politimannen sa da med tårer i øynene: ”Bare gå du, Charlie!”

Politiet hadde aldri mer vanskeligheter med Charlie. Han var en gåte for dem. En dag ble tjenestemannen som pleide å arrestere ham, spurt: ”Hvor er det blitt av den gamle, fordrukne mannen. Har brennevin tatt livet av ham til slutt, eller er han reist fra byen?”

”Nei”, svarte han, ”han er velkledd, og står på gatehjørnet og vitner om Jesus. Jeg traff ham en morgen - han går rett forbi vertshusene”.

Politiet hadde sagt til ham at han en dag ville ende i galgen. Nå sa de: ”Vi har ham snart tilbake”. Men årene gikk, og ”drankeren Charlie” vendte aldri tilbake til det gamle livet. Han hadde få smake livets vann i frelsens kilde, og brydde seg ikke lenger om å tømme begeret som ”…til slutt biter som en slange og hugger som en huggorm”. Han hadde fått kontakt med Kristus, og hadde valgt å drikke av livets kilde.

Broder Charlie reiste nå sammen med misjonsvenner langs kysten hvor han tidligere hadde vært sa beryktet, og han vitnet i fengsler og på gaten. Folk stimet rundt ham på gatehjørnet, men nå var det for å høre ham tale om Guds Sønn. Folk spurte: ”Charlie - hvordan vet du at forandringen som du taler om, er skjedd i ditt liv?” Han svarte:

”….Hvordan kan jeg annet enn vite det?”

Han ble salvet med olje og bedt for, og Gud helbredet ham. Han sa: ”Jeg led av en sykdom som ingen lege kunne helbrede. En gammel militærlege sa at ingen medisin kunne hjelpe i mitt tilfelle. Enten ville jeg komme på et psykiatrisk sykehus eller dø tidlig. Men Guds kraft gikk gjennom legemet. Jeg takket Gud for seieren, og jeg er i dag frisk og sterk.”

Familiegjenforening

Et herlig budskap krysset Atlanterhavet noen år senere: ”…Din mann er blitt en kristen, og han står på gatehjørnet hvor han tidligere ble lagt i håndjern, og forteller om Jesus.” Hans familie hadde ikke hørt fra ham på mange år og trodde at han var død. Etter å ha korrespondert med ham i ti år, bestemte hans kone seg for å reise til Amerika for å treffe mannen sin igjen og se om dette virkelig var sant. Da hun så den vidunderlige forandringen som hadde funnet sted i hans liv, følte hun snart trang til å få del i den samme frelse som han hadde. Den samme Gud som hadde frelst hennes ulykkelige mann for ti år siden, frelste nå også henne.

Hjem til Norge

Senere vendte de begge tilbake til Norge, og mens han var ombord på skipet, skrev han: «…Å, hvor jeg takker Gud for at jeg er fri og føler hans frelsende nåde i hjertet! Jeg skylder Jesus og hans vitner alt. Når jeg ser ut over Atlanterhavet, minnes jeg syndens dybder som jeg er løftet ut av. Tidligere gikk jeg her som en fordrukken sjømann; nå spaserer jeg fram og tilbake på dekk og tenker på hva Gud har gjort for meg».

Etter at han kom tilbake til hjemlandet, arbeidet han i Herrens vingård og besøkte de forskjellige Apostoliske Tros menigheter i Skandinavia. Gud gav ham igjen de årene som «ødeleggeren» og «gnageren» hadde fortært. Han så ikke ut som en løsgjenger, - det ble ofte sagt om ham at han lignet en banksjef.

En god avslutning

Den gamle Herrens tjener, Charlie døde da han var nærmere åtti år gammel, og han var full av lovprisning til Gud, som hadde ofret den kosteligste juvel i himmelen. Hans sønn, Jesus Kristus døde på Golgata for å gjøre ham til hva han nå var blitt - et kongebarn. Han var gjenløst og befridd fra alle lenker som hadde bundet ham, fordi Jesus frelser slike som den forkomne Charlie.

Har du hatt et ønske om en sterkere opplevelse av Guds nærhet? Ønsker du å bli mer lik Ham i hverdagen? Da oppfordres du til å søke hellighetens vei. Søk om å bli helliggjort.

Bibelen viser oss at rettferdiggjørelse og helliggjørelse er to forskjellige nådeverk. De mottas begge i tro, basert på offeret som Jesus bar fram da han gav sitt liv på Golgata. 

Artikler
信誉新闻网 http://www.xynewww.com 威龙小说网 http://www.wlxswan.com 海峡办事处 http://hxbscip.com 三星事务所 http://sxswsuo.com 马牌团购网 http://www.mptgwang.com 财富中文网 http://cfzwwang.com 凯豪装饰集团 http://www.khzsjt.com 新加坡地产 http://xjpdcang.com 澳门赌场 http://amdc680.com 澳门赌场攻略 http://amdcgl802.com 澳门赌场玩法 http://amdcwf024.com 澳门赌场有哪些 http://www.amdcynx135.com 澳门赌场筹码 http://www.amdccmxjn.com 葡京娱乐场 http://www.pjylcdpb.com 真人娱乐场 http://www.zrylcrdp.com 白金会娱乐场 http://www.bjhylchrd.com 娱乐场 http://www.ylctfj.com 云鼎娱乐场 http://www.ydylczlx.com 澳门葡京赌场 http://www.ampjdc682.com 葡京赌场 http://www.pjdc024.com 澳门威尼斯人赌场 http://www.amwnsrdcang.com 澳门银河赌场 http://amyhdcang.com 拉斯维加斯赌场 http://lswjsdchang.com 澳门新葡京赌场 http://amxpjdchang.com 缅甸赌场 http://mddc046.com 澳门最大的赌场 http://amzdddc468.com 云顶赌场 http://yddcang.com 威尼斯人赌场 http://wnsrdc802.com 博彩 http://mskmjzzyxgs.com/bc 澳门博彩 http://bbznsbyxgs.com/ambc 博彩网站 http://www.wzdwyyyxgs.com/bcwz 手机投注 http://www.zfyywhcmzx.com/sjtz 皇冠投注 http://www.xhysjszkjyxgs.com/hgtz 胆拖投注 http://www.djhfdctzgwyxgs.com/dttz 现场投注 http://www.blrbxgfyxgs.com/xctz 百家乐 http://ytlxyyjzxgfyxgs.com/bjl 澳门百家乐 http://www.brzcglyxgs.com/ambjl 百家乐玩法 http://www.xxxdgkjgfyxgs.com/bjlwf 百家乐技巧 http://www.wzdwyyyxgs.com/bjljq 百家乐怎么玩 http://www.flwmrshg.com/bjlzmw 百家乐 http://www.lgfjgxx.com/bjl 二八杠 http://www.jdbjsxx.com/ebg 龙虎斗 http://www.szzyxx.com/lhd 温州牌九 http://www.bblylzxw.com/wzpj 轮盘 http://www.xynewww.com/lp 骰宝 http://www.sszxsydw.com/tb 德州扑克 http://www.wlxswan.com/dzpk 色碟 http://www.mlgjwhcbyxgs.com/sd 牛牛游戏 http://www.eynywyh.com/nnyx 无限21点 http://jbrlyxgs.com/wx21d 快乐彩 http://ylwhgdxwcbj.com/klc 3d彩 http://mhccjrlhh.com/3dc 时时彩 http://rnbyxgs.com/ssc 时时乐 http://hxbscip.com/ssl 十三张 http://sxswsuo.com/ssz 火拼双扣 http://ttnkjyxgs.com/hpsk 捕鱼 http://jaguardjzx.com/by 老虎机 http://yldjyxgs.com/lhj 棋牌 http://lfdpyxzrgs.com/qp 棋牌平台 http://yzhkcpyxgs.com/qppt 棋牌游戏 http://trjbgypyxgs.com/qpyx 真人棋牌 http://www.mjjjyxgs.com/zrqp 网络棋牌 http://www.mdlmntyw.com/wlqp 棋牌小游戏 http://www.yhqzyxgs.com/qpxyx