Er du født på ny? - Er du blitt et nytt menneske?

“Sannelig, sannelig, jeg sier deg: Den som ikke blir født på ny, kan ikke se Guds rike.” (Johannes 3:3).

Jesus sa dette til Nikodemus, en religiøs leder som oppsøkte Ham for å spørre om veien til frelse. 

Hva betyr det “å bli født på ny”?

Nikodemus var en skolert mann, men selv han hadde problemer med å forstå, da Jesus brukte dette uttrykket. Jesus sa derfor disse kjente ordene til ham:

“For så høyt har Gud elsket verden, at Han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på Ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.” (Johannes 3:16).

Jesus forklarer at om vi tror på Ham, blir vi “født av Ånd”, og vi får løfte om evig liv. Når vi kommer til Gud med et angrende hjerte og bekjenner våre synder, blir vi tilgitt, og renvasket overfor Gud.

“Den som tror på Ham, blir ikke dømt”, forklarer Jesus (Johannes 3:18).

I stedet blir vi født av Guds Ånd, og vi får et nytt forhold til Gud. Johannes skriver:

“…Han er i oss, det vet vi fordi Han har gitt oss sin Ånd.” (1 Johannes´ brev 3:24).

Synd er opprørende i Guds øyne, og den skiller oss fra Ham. Ifølge Bibelen mistet de første menneskene kontakten med Gud på grunn av sin ulydighet. Deres fall ødela for oss alle. Men Gud ønsket å frelse oss fra en evig dom.

Derfor var det nødvendig at Jesus døde på korset for å gjenopprette kontakten mellom oss og Gud. Gjennom sin lidelse, sin smerte og sitt blod har Han kjøpt oss fri.

Jesus er blitt en mellommann mellom oss og Gud. Jesus ble dømt på våre vegne - en gang for alle.

“Her er det ingen forskjell, for alle har syndet og mangler Guds herlighet. Men ufortjent og av Hans nåde blir de kjent rettferdige, frikjøpt i Kristus Jesus.” (Romerne 3:22-24).

Den som blir født på ny, unnslipper Guds dom, og får fred og glede lagt ned i hjertet.

“Da vi altså er blitt rettferdige ved tro, har vi fred med Gud ved vår Herre Jesus Kristus.” (Romerne 5:1).

Byrden av synd er løftet av oss. Skyldfølelsen overfor Gud er borte. Navnet vårt er skrevet inn i livets bok. Det som var mørkt er blitt erstattet med lys. Et hardt hjerte blir levende igjen.

Når Jesus snakker om hvordan det oppleves å få et nytt liv i Gud, bruker Han bildet om kilden med levende vann. Alle som har opplevd å være uttørket og skitten, forstår hvordan det føles å komme til en ren kilde som lesker og renser.

Når Gud tilgir oss og renser oss for synd, blir vi overstrømmet av Hans velsignelse. Vi føler oss fornyet tvers igjennom.

Den som har gitt sitt liv til Gud blir et nytt menneske. Vi er befridd fra de laster som før holdt oss fanget. Vi tar et oppgjør med vårt tidligere liv, og nye interesser fyller tilværelsen. Sinnet blir fornyet, og vi ønsker å leve etter Guds vilje. Livet blir rikere og mer harmonisk, fordi Guds kjærlighet blir drivkraften i livet vårt.

Jesus forklarer for Nikodemus: “Den som følger sannheten, kommer til lyset, så det skal bli klart at hans gjerninger er gjort i Gud.” (Johannes 3:21).

Svar på hva som er sannhet, finner vi i Guds Ord. Her finner vi den rettledningen vi trenger slik at våre gjerninger kan være “gjort i Gud”. Guds kjærlighet vil erstatte fiendskap og negative tanker med velvilje og omsorg. Jesus selv blir vårt forbilde.

Et liv sammen med Gud leder på nye veier og det kan være både spennende og krevende. Gud forventer at vi retter opp gammel urett som vi har på samvittigheten. Dersom vi i vårt gamle liv har forårsaket smerte eller tap hos andre mennesker, bør vi gjøre opp for oss. Det kan være vanskelig og ydmykende, men som Jesu disippel ønsker vi ikke å ha noe utestående med noen. Livet blir annerledes, og det viktigste for oss er å ha kontakt med Jesus.

Dersom Jesus legger oss på hjertet å gjøre noe for Ham, vil Han gi oss nødvendig styrke til å gjennomføre det.

“Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile. Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er mild og ydmyk av hjertet, så skal dere finne hvile for deres sjel. For mitt åk er godt og min byrde lett.” (Matteus 11:28-30).

Det nye livet knytter oss til andre som vandrer samme vei, og vi får styrke ved å ta del i fellesskapet med andre kristne. Vi ønsker å lære av Jesus og av andre som har mer erfaring.

“Men dersom vi vandrer i lyset, slik Han selv er i lyset, da har vi felleskap med hverandre, og blodet fra Jesus, hans Sønn, renser oss fra all synd.” (1 Johannes´ brev 1:7).

Er du født på ny?

Har du fått Jesu fred i hjertet?

Jesus venter på deg!


信誉新闻网 http://www.xynewww.com 威龙小说网 http://www.wlxswan.com 海峡办事处 http://hxbscip.com 三星事务所 http://sxswsuo.com 马牌团购网 http://www.mptgwang.com 财富中文网 http://cfzwwang.com 凯豪装饰集团 http://www.khzsjt.com 新加坡地产 http://xjpdcang.com 澳门赌场 http://amdc680.com 澳门赌场攻略 http://amdcgl802.com 澳门赌场玩法 http://amdcwf024.com 澳门赌场有哪些 http://www.amdcynx135.com 澳门赌场筹码 http://www.amdccmxjn.com 葡京娱乐场 http://www.pjylcdpb.com 真人娱乐场 http://www.zrylcrdp.com 白金会娱乐场 http://www.bjhylchrd.com 娱乐场 http://www.ylctfj.com 云鼎娱乐场 http://www.ydylczlx.com 澳门葡京赌场 http://www.ampjdc682.com 葡京赌场 http://www.pjdc024.com 澳门威尼斯人赌场 http://www.amwnsrdcang.com 澳门银河赌场 http://amyhdcang.com 拉斯维加斯赌场 http://lswjsdchang.com 澳门新葡京赌场 http://amxpjdchang.com 缅甸赌场 http://mddc046.com 澳门最大的赌场 http://amzdddc468.com 云顶赌场 http://yddcang.com 威尼斯人赌场 http://wnsrdc802.com 博彩 http://mskmjzzyxgs.com/bc 澳门博彩 http://bbznsbyxgs.com/ambc 博彩网站 http://www.wzdwyyyxgs.com/bcwz 手机投注 http://www.zfyywhcmzx.com/sjtz 皇冠投注 http://www.xhysjszkjyxgs.com/hgtz 胆拖投注 http://www.djhfdctzgwyxgs.com/dttz 现场投注 http://www.blrbxgfyxgs.com/xctz 百家乐 http://ytlxyyjzxgfyxgs.com/bjl 澳门百家乐 http://www.brzcglyxgs.com/ambjl 百家乐玩法 http://www.xxxdgkjgfyxgs.com/bjlwf 百家乐技巧 http://www.wzdwyyyxgs.com/bjljq 百家乐怎么玩 http://www.flwmrshg.com/bjlzmw 百家乐 http://www.lgfjgxx.com/bjl 二八杠 http://www.jdbjsxx.com/ebg 龙虎斗 http://www.szzyxx.com/lhd 温州牌九 http://www.bblylzxw.com/wzpj 轮盘 http://www.xynewww.com/lp 骰宝 http://www.sszxsydw.com/tb 德州扑克 http://www.wlxswan.com/dzpk 色碟 http://www.mlgjwhcbyxgs.com/sd 牛牛游戏 http://www.eynywyh.com/nnyx 无限21点 http://jbrlyxgs.com/wx21d 快乐彩 http://ylwhgdxwcbj.com/klc 3d彩 http://mhccjrlhh.com/3dc 时时彩 http://rnbyxgs.com/ssc 时时乐 http://hxbscip.com/ssl 十三张 http://sxswsuo.com/ssz 火拼双扣 http://ttnkjyxgs.com/hpsk 捕鱼 http://jaguardjzx.com/by 老虎机 http://yldjyxgs.com/lhj 棋牌 http://lfdpyxzrgs.com/qp 棋牌平台 http://yzhkcpyxgs.com/qppt 棋牌游戏 http://trjbgypyxgs.com/qpyx 真人棋牌 http://www.mjjjyxgs.com/zrqp 网络棋牌 http://www.mdlmntyw.com/wlqp 棋牌小游戏 http://www.yhqzyxgs.com/qpxyx