Hellighetens vei

Har du hatt et ønske om en sterkere opplevelse av Guds nærhet? Ønsker du å bli mer lik Ham i hverdagen? Da oppfordres du til å søke hellighetens vei. Søk om å bli helliggjort.

Bibelen viser oss at rettferdiggjørelse og helliggjørelse er to forskjellige nådeverk. De mottas begge i tro, basert på offeret som Jesus bar fram da han gav sitt liv på Golgata. 

Ordet «hellige» betyr å rense, gjøre rent, innvie og vigsle, sette til side – overgitt til Gud. For å få oppleve helliggjørelse, må den som er blitt født på ny, skille seg ut fra verden og innvie seg helt til Gud og hans vilje. Da vil Gud gjøre sin del ved å rense hjertet og hellige det.

Da Adam trosset Gud i Edens hage, inntok synd hans hjerte. Alle som blir født, har deretter arvet en syndig natur. Helliggjørelse kan fjerne den nedarvete natur og rense hjertet. Den naturlige indre tendensen til å synde blir opphevet ved Jesu blod, og hjertet er blitt rent og hellig. I Hebreerbrevet 13:12 står det: «Derfor led også Jesus utenfor porten, for å hellige folket ved sitt eget blod.»

Gud er hellig. Himmelen er et hellig sted, og Gud har alltid krevd hellighet. Vi leser i Bibelen: «For det står skrevet: Dere skal være hellige, for jeg er hellig.»   Hellighetserfaringen gjør oss hellige.

Kristus ønsker at hans kirke skal bestå av hellige og rene mennesker. Han gav seg selv for sitt folk «…for å gjøre den hellig og rense den med badet i vann, i kraft av et ord. Slik ville han selv føre kirken fram for seg i herlighet, uten den minste flekk eller rynke. Hellig og uten feil skulle den være.»

Helliggjørelse fører til at menigheten blir samstemt. «Han som helliggjør, og de som blir helliggjort, kommer alle fra den ene. Derfor skammer ikke Sønnen seg over å kalle dem søsken.»  

Jesus bad for sine disipler «…at de skal være ett, slik vi er ett:» Denne bønnen ble besvart. I dagene mens de ventet på pinsefestens dag, står det at «alle disse holdt trofast sammen i bønn,»

Helliggjørelsens virkning – et hellig liv og et nært fellesskap med andre troende, burde være et ønske for alle som er født inn i Guds rike. Jesu bønn for disiplene viser hvem det gjelder: «De er ikke av verden, slik jeg ikke er av verden. Hellige dem i sannheten, ditt ord er sannhet.»

Jesus bad ikke for syndere. Han bad for de som var i verden, men ikke av verden. Og hans bønn omfatter oss som lever i dag: «Jeg ber ikke bare for dem, men også for dem som gjennom deres ord kommer til tro på meg. Må de alle være ett, slik du, Far, er i meg og jeg i deg. Slik skal også de være i oss, for at verden skal tro at du har sendt meg.»

Hvis du ønsker å oppleve helliggjørelse, skal du overgi deg helt til Guds vilje. Innvi deg fullstendig til å leve for ham, og la ham styre dine planer, forventninger og lengsler. Se opp mot Gud i en enkel tro, idet du gir ham ære og tror at du kan bli helliggjort. Gud vil da rense ditt hjerte ved Jesu blod. Den syndige naturen som du ble født med, vil bli tilintetgjort. 

Du vil være like viss på at du har opplevd helliggjørelsen, som du var da du ble frelst. En gudgitt kjærlighet vil strømme ned i hjertet, og dypere opplevelse av fred, hvile og glede vil styrke ditt indre vesen. Guds Ånd vil vitne med din ånd om at du er blitt helliget Herren.

Etter denne opplevelsen, er det lettere å leve et godt liv som en seirende kristen, fordi den nedarvete syndige natur ikke lenger hersker i ditt indre. Fristelser og utfordringer vil fortsatt dukke opp, men den indre trang til synd er fjernet. 

Det er likevel slik at et menneske ikke er fullkommen slik Gud er, selv om man er blitt helliggjort og har et hjerte som er fullkomment i sitt forhold til Gud. Man er menneskelig ufullkommen og gjør feil. Man kan feilvurdere og handle feil, men motivene er riktige. I hjertet er det et grunnleggende ønske om å gjøre Guds vilje og gjøre rett mot medmennesker. 

Etter å ha mottatt helliggjørelsens erfaring, må en fortsatt bruke Guds Ord til å korrigere hjertet. Dette er helliggjørelsens progressive fase. Når man studerer Bibelen og bruker enhver anledning til å lære Guds vilje å kjenne, vil han rettlede til en mer fullkommen forståelse av hans veier. 

Ønsker du å oppleve denne erfaringen? Vil du leve et rent og hellig liv? Du kan. Hvis du er frelst og ikke har opplevd helliggjørelsen, bør du be om å oppleve det. I samme øyeblikk du overgir deg helt til Gud og tror på hans løfter i Bibelen, vil Herren helliggjøre deg. Du vil da være forberedt til å søke og motta Åndens dåp, og du vil få kraft til tjenesten for Gud.

Oversatt fra; «Sanctification – the path of Holiness”, Apostolic Faith Church, Portland, Oregon.

print
  
Det gjelder å ha øynene godt med seg i disse dager, for vi lever i en farlig og bedragersk tid. Vi lever kanskje i den mest forvirrede tid i verdenshistorien. Både i politikk, kunst, vitenskap og religion hersker det stor forvirring i dag.
Artikler
信誉新闻网 http://www.xynewww.com 威龙小说网 http://www.wlxswan.com 海峡办事处 http://hxbscip.com 三星事务所 http://sxswsuo.com 马牌团购网 http://www.mptgwang.com 财富中文网 http://cfzwwang.com 凯豪装饰集团 http://www.khzsjt.com 新加坡地产 http://xjpdcang.com 澳门赌场 http://amdc680.com 澳门赌场攻略 http://amdcgl802.com 澳门赌场玩法 http://amdcwf024.com 澳门赌场有哪些 http://www.amdcynx135.com 澳门赌场筹码 http://www.amdccmxjn.com 葡京娱乐场 http://www.pjylcdpb.com 真人娱乐场 http://www.zrylcrdp.com 白金会娱乐场 http://www.bjhylchrd.com 娱乐场 http://www.ylctfj.com 云鼎娱乐场 http://www.ydylczlx.com 澳门葡京赌场 http://www.ampjdc682.com 葡京赌场 http://www.pjdc024.com 澳门威尼斯人赌场 http://www.amwnsrdcang.com 澳门银河赌场 http://amyhdcang.com 拉斯维加斯赌场 http://lswjsdchang.com 澳门新葡京赌场 http://amxpjdchang.com 缅甸赌场 http://mddc046.com 澳门最大的赌场 http://amzdddc468.com 云顶赌场 http://yddcang.com 威尼斯人赌场 http://wnsrdc802.com 博彩 http://mskmjzzyxgs.com/bc 澳门博彩 http://bbznsbyxgs.com/ambc 博彩网站 http://www.wzdwyyyxgs.com/bcwz 手机投注 http://www.zfyywhcmzx.com/sjtz 皇冠投注 http://www.xhysjszkjyxgs.com/hgtz 胆拖投注 http://www.djhfdctzgwyxgs.com/dttz 现场投注 http://www.blrbxgfyxgs.com/xctz 百家乐 http://ytlxyyjzxgfyxgs.com/bjl 澳门百家乐 http://www.brzcglyxgs.com/ambjl 百家乐玩法 http://www.xxxdgkjgfyxgs.com/bjlwf 百家乐技巧 http://www.wzdwyyyxgs.com/bjljq 百家乐怎么玩 http://www.flwmrshg.com/bjlzmw 百家乐 http://www.lgfjgxx.com/bjl 二八杠 http://www.jdbjsxx.com/ebg 龙虎斗 http://www.szzyxx.com/lhd 温州牌九 http://www.bblylzxw.com/wzpj 轮盘 http://www.xynewww.com/lp 骰宝 http://www.sszxsydw.com/tb 德州扑克 http://www.wlxswan.com/dzpk 色碟 http://www.mlgjwhcbyxgs.com/sd 牛牛游戏 http://www.eynywyh.com/nnyx 无限21点 http://jbrlyxgs.com/wx21d 快乐彩 http://ylwhgdxwcbj.com/klc 3d彩 http://mhccjrlhh.com/3dc 时时彩 http://rnbyxgs.com/ssc 时时乐 http://hxbscip.com/ssl 十三张 http://sxswsuo.com/ssz 火拼双扣 http://ttnkjyxgs.com/hpsk 捕鱼 http://jaguardjzx.com/by 老虎机 http://yldjyxgs.com/lhj 棋牌 http://lfdpyxzrgs.com/qp 棋牌平台 http://yzhkcpyxgs.com/qppt 棋牌游戏 http://trjbgypyxgs.com/qpyx 真人棋牌 http://www.mjjjyxgs.com/zrqp 网络棋牌 http://www.mdlmntyw.com/wlqp 棋牌小游戏 http://www.yhqzyxgs.com/qpxyx