Bønn sjelens åndedrag


Kommunikasjon er viktig i ethvert forhold, også i vårt personlige forhold til Gud. Og det finnes ingen samtale som er viktigere enn bønn. 

Krait

Bønn er den sterkeste kraften som finnes. Bønn gir direkte kontakt med Gud i fortrolig samtale med ham, hvor vi kan be om veiledning, løsning på problemene våre og trøst i sorg og fortvilelse. 

Det viktigste vi kan be om er åndelige opplevelser. Det skjer når vi erkjenner vår avmakt, bekjenner vår synd og ber om tilgivelse. Da gjør Gud en endring i hjertet og vitner i oss om at vi er hans barn. Vi blir født inn i Guds rike.

Tro - så skal du få

Det er avgjørende at vi som kristne holder fortløpende kontakt med Gud gjennom bønn. Vi opplever at vi får det vi trenger når vi ber i tro. Jesus sa ”Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere.”  

Hvis vi ber i tro, vil Gud høre vår bønn og gi oss det vi ønsker oss. Det er imidlertid en nokså naturlig betingelse. Hvis vi ber om noe som blir en hindring i vårt åndelige liv, vil Gud ikke gi det til oss. 

Gud ønsker det beste for oss. Derfor er det viktig at vi framfor alt ber om det vi vet er Guds vilje. Han vil at vi skal utvikle oss til å bli stadig sterkere og få et nærmere forhold til ham. Ved at vi selv har det godt, kan vi være et lys for andre.

Veiskiller 

Vi møter veiskiller i livet, også som kristne. En kan lett bli rådvill og motløs når livets mange dilemma krever valg. Det er naturlig at vi ønsker å finne løsninger på egen hånd, og Gud har gitt oss evnen til å resonnere. Vi mangler imidlertid oversikt og kunnskap om fremtiden, og det kan lett føre til bekymring. 

Gud formaner oss til å samtale med ham framfor å bli urolig. …”Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk.”  

Det er så lett å vende oss til ham som et siste alternativ. Vi burde heller gå til ham først i tro på at han vil løse problemet! Han vil i hvert fall kunne få orden på det som oppleves som en bekymring og gi oss fred i hjertet. Det er ofte først i ettertid at vi kan se at Gud ønsker det beste for oss, når man opplever hans nærvær og handling i en situasjons som var vanskelig.

Trening

Det er et ordtak som sier at øvelse gjør mester. Slik er det også med bønn. Et systematisk bønneliv styrker troen. En menighet som vektlegger bønn blir sterkere. Daglige stunder i samtale med Gud legger grunnlaget for en åpen kommunikasjon. Vi bør sørge for å takke ham for både det vi får, og det vi ikke har fått. Vår bønn bør kunne være: ”Herren ga, Herren tok, velsignet være Herrens navn!”

Et skrantende bønneliv kan lett føre til at vi blir overflatisk i troslivet og dermed i engasjementet for Guds sak.

Se opp!

Det beste man kan gjøre under alle slags forhold i livet er å be. Vi burde takke Gud når vi er glade og fornøyd, og vi burde også fortelle ham om det når vi er motløse. Han ønsker å høre fra oss, for han ønsker å veilede og gi støtte. 

Bibelen slår fast at ”… alt tjener til det gode for dem som elsker Gud”.. . Hvis vi ber og tror på Guds ord, vil vi få hjelp når vi går gjennom det som er tungt og vanskelig. Gud vil trøste når vi vender oss til ham. Han vet at vi har mange utfordringer i livet, og han ønsker at vi legger våre byrder på ham og gjør regning med hans hjelp. 

Gud hjelper den som ikke kan be, men kan ikke hjelpe den som ikke vil be.

print
  
Det gjelder å ha øynene godt med seg i disse dager, for vi lever i en farlig og bedragersk tid. Vi lever kanskje i den mest forvirrede tid i verdenshistorien. Både i politikk, kunst, vitenskap og religion hersker det stor forvirring i dag.
Artikler
信誉新闻网 http://www.xynewww.com 威龙小说网 http://www.wlxswan.com 海峡办事处 http://hxbscip.com 三星事务所 http://sxswsuo.com 马牌团购网 http://www.mptgwang.com 财富中文网 http://cfzwwang.com 凯豪装饰集团 http://www.khzsjt.com 新加坡地产 http://xjpdcang.com 澳门赌场 http://amdc680.com 澳门赌场攻略 http://amdcgl802.com 澳门赌场玩法 http://amdcwf024.com 澳门赌场有哪些 http://www.amdcynx135.com 澳门赌场筹码 http://www.amdccmxjn.com 葡京娱乐场 http://www.pjylcdpb.com 真人娱乐场 http://www.zrylcrdp.com 白金会娱乐场 http://www.bjhylchrd.com 娱乐场 http://www.ylctfj.com 云鼎娱乐场 http://www.ydylczlx.com 澳门葡京赌场 http://www.ampjdc682.com 葡京赌场 http://www.pjdc024.com 澳门威尼斯人赌场 http://www.amwnsrdcang.com 澳门银河赌场 http://amyhdcang.com 拉斯维加斯赌场 http://lswjsdchang.com 澳门新葡京赌场 http://amxpjdchang.com 缅甸赌场 http://mddc046.com 澳门最大的赌场 http://amzdddc468.com 云顶赌场 http://yddcang.com 威尼斯人赌场 http://wnsrdc802.com 博彩 http://mskmjzzyxgs.com/bc 澳门博彩 http://bbznsbyxgs.com/ambc 博彩网站 http://www.wzdwyyyxgs.com/bcwz 手机投注 http://www.zfyywhcmzx.com/sjtz 皇冠投注 http://www.xhysjszkjyxgs.com/hgtz 胆拖投注 http://www.djhfdctzgwyxgs.com/dttz 现场投注 http://www.blrbxgfyxgs.com/xctz 百家乐 http://ytlxyyjzxgfyxgs.com/bjl 澳门百家乐 http://www.brzcglyxgs.com/ambjl 百家乐玩法 http://www.xxxdgkjgfyxgs.com/bjlwf 百家乐技巧 http://www.wzdwyyyxgs.com/bjljq 百家乐怎么玩 http://www.flwmrshg.com/bjlzmw 百家乐 http://www.lgfjgxx.com/bjl 二八杠 http://www.jdbjsxx.com/ebg 龙虎斗 http://www.szzyxx.com/lhd 温州牌九 http://www.bblylzxw.com/wzpj 轮盘 http://www.xynewww.com/lp 骰宝 http://www.sszxsydw.com/tb 德州扑克 http://www.wlxswan.com/dzpk 色碟 http://www.mlgjwhcbyxgs.com/sd 牛牛游戏 http://www.eynywyh.com/nnyx 无限21点 http://jbrlyxgs.com/wx21d 快乐彩 http://ylwhgdxwcbj.com/klc 3d彩 http://mhccjrlhh.com/3dc 时时彩 http://rnbyxgs.com/ssc 时时乐 http://hxbscip.com/ssl 十三张 http://sxswsuo.com/ssz 火拼双扣 http://ttnkjyxgs.com/hpsk 捕鱼 http://jaguardjzx.com/by 老虎机 http://yldjyxgs.com/lhj 棋牌 http://lfdpyxzrgs.com/qp 棋牌平台 http://yzhkcpyxgs.com/qppt 棋牌游戏 http://trjbgypyxgs.com/qpyx 真人棋牌 http://www.mjjjyxgs.com/zrqp 网络棋牌 http://www.mdlmntyw.com/wlqp 棋牌小游戏 http://www.yhqzyxgs.com/qpxyx