Å elske hverandre

Dersom noen sier: «Jeg elsker Gud, og han hater sin bror, da er han en løgner; for den som ikke elsker sin bror, som han har sett, hvorledes kan han elske Gud, som han ikke har sett?» (1 Joh 4:20)

Når man blir født på ny og blir en kristen får man en guddommelig kjærlighet i hjertet. En kjærlighet som gjør at man ikke bare elsker de som elsker oss tilbake. Man elsker alle mennesker like mye, uten å gjøre forskjell på folk. Istedenfor å være negativ og fokusere på svakhetene hos hverandre, vil kristne oppmuntre hverandre.

Dersom hjertene våre er fylt med kjærlighet, har vi ikke så lett for å se feil og mangler hos andre. Man må passe seg for å kritisere andre for ting som er en «bjelke i vårt eget øye». Har en bror gjort feil i mot Guds Ord skal vi, som Guds ord sier, be for ham, istedenfor å snakke stygt om ham og kritisere ham. Det er første plikten vår. Det neste er, ifølge Guds ord, å «hjelpe ham til rette med saktmodighets Ånd.» Matt. 18, 15-17 ; Gal. 6, 1. Vi må råde ham, ikke i ondskap, svik eller hykleri, men med kjærlighet.

«Døm ikke, for at du ikke skal dømmes.» Det er veldig alvorlig. Gud reagerer sterkt imot oss om vi skulle ha fordommer og bitterhet mot hverandre. Hvis vi dømmer vår neste, vil Gud dømme oss. Hvis en i Guds familie har gjort synd, må vi irettesette ham ved å gi ham råd og hjelp. Dette hindrer oss ikke fra å ha Guds kjærlighet i hjertet til ham. Vi skal passe på hverandre, ikke for å heve oss over hverandre, men for å hjelpe hverandre. Vi må hjelpe hverandre til å være med i Guds familie.

Vi skal ikke dekke over det som er feil hos andre, heller ikke sympatisere det aller minste med synd. Men på den annen side gir det oss ingen rett til å bære nag. Vi kan ikke bære nag mot Guds barn. Det er ikke vårt ansvar å forsvare Gud, eller argumentere for ham. Vi er ikke Guds politi. Vi skal hjelpe hverandre til syvende og sist å komme til himmelen. Når vi har gjort det vi kan, så må vi trekke oss unna og be for den som synder mot Gud. Det står og faller på Gud. 

Hvorfor baksnakker folk hverandre? Hvorfor er det mangel på kjærlighet hos kristne i hjemmene deres? Mange tror de kan leve som kristne og ha misunnelse og hat i hjertet sitt mot andre. De tror de kan snakke stygt, og være uærlig i forretningene sine. Det er feil!

Et hjerte som ikke er født på ny, mangler Guds kjærlighet! Det er veldig enkelt; den som ikke elsker sin bror, er ikke av Gud. Måtte Gud hjelpe oss til å granske oss selv for å finne ut om vi er milde og uten bitterhet mot hverandre. Vi ønsker å være i de helliges samfunn, og mest av alt å elske hverandre med slik kjærlighet som Jesus har til oss.


print
  
Det gjelder å ha øynene godt med seg i disse dager, for vi lever i en farlig og bedragersk tid. Vi lever kanskje i den mest forvirrede tid i verdenshistorien. Både i politikk, kunst, vitenskap og religion hersker det stor forvirring i dag.
Artikler
信誉新闻网 http://www.xynewww.com 威龙小说网 http://www.wlxswan.com 海峡办事处 http://hxbscip.com 三星事务所 http://sxswsuo.com 马牌团购网 http://www.mptgwang.com 财富中文网 http://cfzwwang.com 凯豪装饰集团 http://www.khzsjt.com 新加坡地产 http://xjpdcang.com 澳门赌场 http://amdc680.com 澳门赌场攻略 http://amdcgl802.com 澳门赌场玩法 http://amdcwf024.com 澳门赌场有哪些 http://www.amdcynx135.com 澳门赌场筹码 http://www.amdccmxjn.com 葡京娱乐场 http://www.pjylcdpb.com 真人娱乐场 http://www.zrylcrdp.com 白金会娱乐场 http://www.bjhylchrd.com 娱乐场 http://www.ylctfj.com 云鼎娱乐场 http://www.ydylczlx.com 澳门葡京赌场 http://www.ampjdc682.com 葡京赌场 http://www.pjdc024.com 澳门威尼斯人赌场 http://www.amwnsrdcang.com 澳门银河赌场 http://amyhdcang.com 拉斯维加斯赌场 http://lswjsdchang.com 澳门新葡京赌场 http://amxpjdchang.com 缅甸赌场 http://mddc046.com 澳门最大的赌场 http://amzdddc468.com 云顶赌场 http://yddcang.com 威尼斯人赌场 http://wnsrdc802.com 博彩 http://mskmjzzyxgs.com/bc 澳门博彩 http://bbznsbyxgs.com/ambc 博彩网站 http://www.wzdwyyyxgs.com/bcwz 手机投注 http://www.zfyywhcmzx.com/sjtz 皇冠投注 http://www.xhysjszkjyxgs.com/hgtz 胆拖投注 http://www.djhfdctzgwyxgs.com/dttz 现场投注 http://www.blrbxgfyxgs.com/xctz 百家乐 http://ytlxyyjzxgfyxgs.com/bjl 澳门百家乐 http://www.brzcglyxgs.com/ambjl 百家乐玩法 http://www.xxxdgkjgfyxgs.com/bjlwf 百家乐技巧 http://www.wzdwyyyxgs.com/bjljq 百家乐怎么玩 http://www.flwmrshg.com/bjlzmw 百家乐 http://www.lgfjgxx.com/bjl 二八杠 http://www.jdbjsxx.com/ebg 龙虎斗 http://www.szzyxx.com/lhd 温州牌九 http://www.bblylzxw.com/wzpj 轮盘 http://www.xynewww.com/lp 骰宝 http://www.sszxsydw.com/tb 德州扑克 http://www.wlxswan.com/dzpk 色碟 http://www.mlgjwhcbyxgs.com/sd 牛牛游戏 http://www.eynywyh.com/nnyx 无限21点 http://jbrlyxgs.com/wx21d 快乐彩 http://ylwhgdxwcbj.com/klc 3d彩 http://mhccjrlhh.com/3dc 时时彩 http://rnbyxgs.com/ssc 时时乐 http://hxbscip.com/ssl 十三张 http://sxswsuo.com/ssz 火拼双扣 http://ttnkjyxgs.com/hpsk 捕鱼 http://jaguardjzx.com/by 老虎机 http://yldjyxgs.com/lhj 棋牌 http://lfdpyxzrgs.com/qp 棋牌平台 http://yzhkcpyxgs.com/qppt 棋牌游戏 http://trjbgypyxgs.com/qpyx 真人棋牌 http://www.mjjjyxgs.com/zrqp 网络棋牌 http://www.mdlmntyw.com/wlqp 棋牌小游戏 http://www.yhqzyxgs.com/qpxyx