Lengter du etter noe? - Be om levende vann


Vann er verdifullt, spesielt når du ikke har det. Vannmangel er et stort problem mange steder på jorden. Vann bæres lange veier og blir behandlet med stor respekt. Man har ikke en dråpe å miste.

Når regn uteblir, vil jordsmonn som ellers hadde vært fruktbart, bli opptørket - uten evne til å gi en avling. Naturen, som ellers kunne ha vært så vakker, blir brun og vissen. Det er en unaturlig og trist tilstand, og det er lite som kan gjøres med det.

Vi mennesker opplever også tider i livet som kan minne om tørke. All entusiasme og livsglede er borte, og vi har ikke overskudd til noe som helst. Da oppstår det en lengsel etter noe som kan tilføre oss det vi mangler av håp og livskraft. Vi tørster etter noe forfriskende, og må iblant erkjenne at vi bor i et tørt land hvor det ikke er vann, slik kong David uttrykte det i en salme:

"Gud! Du er min Gud! Tidlig søker jeg deg. Min sjel tørster etter deg, mitt kjød lengter etter deg i et tørt og uttørket land, hvor det ikke er vann". (Salme 63:2).

David opplevde vanskelige dager i perioder av sitt liv, men han visste at Gud kunne gi ham av "livets vann" som var så forfriskende. Som ung gutt satt han ofte og tenkte på sin skaper. Mange av hans tanker kommer til uttrykk i Salmene, slik som i den 23. Salme, hvor David omtaler Guds omsorg så vakkert:

"Herren er min hyrde, det mangler meg ingen ting. Han lar meg ligge i grønne enger, han leder meg til hvilens vann ..." (Salme 23:1,2).

Og han fortsetter: "Du dekker bord for meg like for mine fienders øyne. Du salver mitt hode med olje, mitt beger flyter over." (Salme 23:5).

Denne salmen er et ekte uttrykk for det å være elsket. Kanskje du har et ønske om å oppleve den samme fortrolige nærhet til Gud som kong David fikk oppleve i store deler av sitt liv? Gud ønsker å ha et godt forhold til alle mennesker. Han avviser ikke noen som søker kontakt med ham med et oppriktig hjerte.

Hvor skal jeg begynne, spør du kanskje? En god begynnelse er å be en enkel bønn, hvor du gir uttrykk for et oppriktig ønske om et møte med Jesus. Han vil høre din bønn, og gi deg leskende vann fra livets kilde. Du vil da oppleve sannheten i Jesu egne ord til Maria:

"Den som drikker av det vann jeg vil gi ham, skal aldri i evighet tørste, men det vann jeg vil gi ham, blir i ham en kilde med vann som veller fram til evig liv." (Johannes' evangelium 4:14).

Det er nesten for godt til å være sant, men det er et løfte som Gud selv står bak. Det er heller ikke nødvendig å bekymre seg over hva det vil koste. Det du måtte skylde for den urett du har gjort er allerede betalt gjennom Jesu død på korset, og du er fri til å komme til Gud uten å ha noe å tilby ham. Gud har gitt samme tilbud til oss alle:

"... dere som tørster, kom til vannene! Dere som ingen penger har, kom og kjøp uten penger og uten betaling vin og melk! " (Jesaja 55:1).

Det er vann å få, selv i et tørt land!

print
  
Det gjelder å ha øynene godt med seg i disse dager, for vi lever i en farlig og bedragersk tid. Vi lever kanskje i den mest forvirrede tid i verdenshistorien. Både i politikk, kunst, vitenskap og religion hersker det stor forvirring i dag.
Artikler
信誉新闻网 http://www.xynewww.com 威龙小说网 http://www.wlxswan.com 海峡办事处 http://hxbscip.com 三星事务所 http://sxswsuo.com 马牌团购网 http://www.mptgwang.com 财富中文网 http://cfzwwang.com 凯豪装饰集团 http://www.khzsjt.com 新加坡地产 http://xjpdcang.com 澳门赌场 http://amdc680.com 澳门赌场攻略 http://amdcgl802.com 澳门赌场玩法 http://amdcwf024.com 澳门赌场有哪些 http://www.amdcynx135.com 澳门赌场筹码 http://www.amdccmxjn.com 葡京娱乐场 http://www.pjylcdpb.com 真人娱乐场 http://www.zrylcrdp.com 白金会娱乐场 http://www.bjhylchrd.com 娱乐场 http://www.ylctfj.com 云鼎娱乐场 http://www.ydylczlx.com 澳门葡京赌场 http://www.ampjdc682.com 葡京赌场 http://www.pjdc024.com 澳门威尼斯人赌场 http://www.amwnsrdcang.com 澳门银河赌场 http://amyhdcang.com 拉斯维加斯赌场 http://lswjsdchang.com 澳门新葡京赌场 http://amxpjdchang.com 缅甸赌场 http://mddc046.com 澳门最大的赌场 http://amzdddc468.com 云顶赌场 http://yddcang.com 威尼斯人赌场 http://wnsrdc802.com 博彩 http://mskmjzzyxgs.com/bc 澳门博彩 http://bbznsbyxgs.com/ambc 博彩网站 http://www.wzdwyyyxgs.com/bcwz 手机投注 http://www.zfyywhcmzx.com/sjtz 皇冠投注 http://www.xhysjszkjyxgs.com/hgtz 胆拖投注 http://www.djhfdctzgwyxgs.com/dttz 现场投注 http://www.blrbxgfyxgs.com/xctz 百家乐 http://ytlxyyjzxgfyxgs.com/bjl 澳门百家乐 http://www.brzcglyxgs.com/ambjl 百家乐玩法 http://www.xxxdgkjgfyxgs.com/bjlwf 百家乐技巧 http://www.wzdwyyyxgs.com/bjljq 百家乐怎么玩 http://www.flwmrshg.com/bjlzmw 百家乐 http://www.lgfjgxx.com/bjl 二八杠 http://www.jdbjsxx.com/ebg 龙虎斗 http://www.szzyxx.com/lhd 温州牌九 http://www.bblylzxw.com/wzpj 轮盘 http://www.xynewww.com/lp 骰宝 http://www.sszxsydw.com/tb 德州扑克 http://www.wlxswan.com/dzpk 色碟 http://www.mlgjwhcbyxgs.com/sd 牛牛游戏 http://www.eynywyh.com/nnyx 无限21点 http://jbrlyxgs.com/wx21d 快乐彩 http://ylwhgdxwcbj.com/klc 3d彩 http://mhccjrlhh.com/3dc 时时彩 http://rnbyxgs.com/ssc 时时乐 http://hxbscip.com/ssl 十三张 http://sxswsuo.com/ssz 火拼双扣 http://ttnkjyxgs.com/hpsk 捕鱼 http://jaguardjzx.com/by 老虎机 http://yldjyxgs.com/lhj 棋牌 http://lfdpyxzrgs.com/qp 棋牌平台 http://yzhkcpyxgs.com/qppt 棋牌游戏 http://trjbgypyxgs.com/qpyx 真人棋牌 http://www.mjjjyxgs.com/zrqp 网络棋牌 http://www.mdlmntyw.com/wlqp 棋牌小游戏 http://www.yhqzyxgs.com/qpxyx